Tårtbotten:
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
5 äggulor
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Maräng:
5 äggvitor
2,5 dl socker
ca 1 dl mandelflagor
Fyllning:
Jordgubbar till topping
3 dl vispgrädde
Ca 1 dl lemoncurd
Vit chokladkräm:
150 g vit choklad
2 dl vispgrädde
100 g Färskost
Gör såhär:
Förbered den vita chokladkrämen kvällen innan (eller ca 8 timmar).
Värm grädden tills den nästan kokar, häll över chokladen i en skål och rör tills chokladen smält.
Ställ blandningen i kylen över natten.
Vispa ihop med färskosten tills den blivit fast och krämig.
Tårbotten:
Vispa smör och socker i ca 5 min och rör sedan ner äggulorna en i taget och sedan mjölken.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i smeten.
Bred ut i två formar som klätts in med bakplåtspapper.
Maränglager:
Vispa äggvitorna till ett vitt skum och häll i strösockret lite i taget tills du har en fast och glansig maräng.
Bred ut ovanpå den andra smeten och strö över mandeln.
Grädda i ca 35- 40 min i 135 grader varmluft eller150 grader över/undervärme.
Den är klar när marängen ser frasig ut och fått en lätt färg.
När bottnarna svalnat brer du ut lemoncurden först (eller spritsar) och sedan den vita chokladkrämen.
Lägg på den övre botten och toppa med ett generöst lager vispad grädde och jordgubbar.
Ät och njut!