Anna Nyqvist
@villa.nykan
Jag tycker det är viktigt att hålla en röd tråd med dukningen genom välja en färgkod så det inte känns så spretig. Sen tycker jag att det är bra att ha en neutral bas på porslin och duk som är hållbar som du kan använda i flera år. För att gör den lite roligare brukar har sen Jonna med serverar, ljus och växter för att variera dukningen. Jag plockar gärna in material från naturen ex en kvist eller ängsblommor.
Jag tycker om mat där man kan sitta länge och äta och prata. Brunch är en stor favorit här hemma men om jag ska bjuda på mat på kvällen bjuder jag helst på tapas eller pasta med massa chark och annat plock till.
Jag tycker blommor är finast och viktigast när jag dukar de kan verkligen lyfta vilket enkelt porslin som helst. Jag tycker om att blanda snittblommor jag köpt på blomsterhandeln med några jag plockar i naturen. På våren/tidig sommar är pioner favoriten, sen sommar solros och jul amaryllis.
Vid bordsplacering som jag bara har vid speciella tillfällen tycker jag om att överraska mina gäster med en liten present. Som här på bilden har jag lagt lite godis i små askar, knutit ett fint band och dekorerar med blommor. Detta brukar vara väldigt uppskattat.