Kassa
Favoriter

Tävlande nr 3 - @houseofekman

Emma Ekman

©houseofekman

Välkommen hem till mig och inspireras av min höstdukning!

Mina bästa dukningstips:

Mixa gammalt och nytt, här har jag till exempel använt tallrikar som jag ärvt tillsammans med nya favoriter.

Ta in naturen! Höstens färger är ju helt magiska och de varma tonerna blev en riktig kontrast och poppar effektfullt mot den krispiga vita linneduken. Kombinera med naturmaterial som i underläggen och servettringarna och det blir en harmonisk helhet.

Våga vara lekfull och gå lite utanför boxen! Det blir mycket mer livfullt om det inte är så stelt. Vem har sagt att en duk måste ligga på hela bordet?

Visst smakar allt så mycket godare om man lägger ner lite omtanke i sin dukning!

Hälsningar Emma

GRIPSHOLM EMMA FOTOTÄVLING
  • GRIPSHOLLM EMMA FOTOTÄVLING
  • GRIPSHOLLM EMMA FOTOTÄVLING
  • GRIPSHOLLM EMMA FOTOTÄVLING
  • GRIPSHOLLM EMMA FOTOTÄVLING
  • GRIPSHOLLM EMMA FOTOTÄVLING
  • GRIPSHOLLM EMMA FOTOTÄVLING

EMMAS VACKRA

KANELBULLEKAKA

Kanelbullesockerkaka
100 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 1 krm salt

Fyllning
0,5 dl strösocker
0,25 dl brunt farinsocker
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma

Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Smörj din form generöst med smör.

Börja med att göra sockerkakssmeten. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Rör ner mjölken och ställ kastrullen åt sidan.

Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.

Tillsätt smörmjölken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.

Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.

Börja med att hälla 1/3 av sockerkakssmeten i formen. Strö på hälften av fyllningen på smeten, täck med ytterligare 1/3 smet, strö på resten av fyllningen och ha tillslut på resten av smeten.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills den är helt genomgräddad. Låt svalna innan du vänder upp kakan på ett galler eller fat.

GRIPSHOLLM EMMA FOTOTÄVLING